Actuele projecten

Ons hoofdprogramma is en blijft het ondersteunen van onderwijs. We werken samen met een aantal scholen om de infrastructuur te verbeteren, we zorgen voor schoolmeubels- en boeken, we ondersteunen de schooltuin en het voedselprogramma op Makonjemare Primary, zorgen voor schooluniformen, geven life-skills trainingen aan leraren en leerlingen, bieden water- en sanitaire voorzieningen, versterken schoolclubs, zoals scouting, en allerlei andere schoolbehoeften.

We hebben Bofa- en Makonjemare-basisscholen ondersteund (2012-2021) en nu werken we met Mbwana Primary school - allemaal in Kilifi Kenia.

Mbwana Primary

Deze school telt 800 leerlingen (inclusief peuters uit PP1 en PP2). De kinderen zitten vooral in klaslokalen gemaakt van klei en takken, zand op de vloer. In veel klassen zijn er niet eens meubels. De kinderen zitten op de grond op een steen en soms met meer dan 80 kinderen in de klas. Er is zelfs een klas met 120 leerlingen!


Fase I is klaar

We hebben 3 bestaande klaslokalen gerenoveerd (lees: nieuw gebouwd op een bestaande fundering) en 3 nieuwe klaslokalen gebouwd. Alle lokalen zijn ingericht met banken en tafels. De opening vond plaats op 19 oktober 2022. Het was een feest om nooit te vergeten.

Fase II

We gaan natuurlijk graag door met Fase II: de bouw van nog twee klaslokalen en een administratieblok voor de leerkrachten. We gaan dus weer in de actiemodus om deze school te helpen.
Wordt vervolgd...