Folkert van der Wei

Algemeen bestuurslid / member.


Niemand kan bepalen waar hij of zij op deze wereld terechtkomt, maar de plaats waar je wordt geboren is bepalend voor de rest van je leven. Het is je lastig voor te stellen - als je in zo'n ontwikkeld land als Nederland woont - dat er kinderen zijn die op dezelfde planeet leven die maar nauwelijks kunnen overleven. Laat staan naar school gaan. Simpelweg omdat die er scholen er niet zijn, of omdat het land waarin ze zijn geboren geen fatsoenlijke infrastructuur heeft.

Hoe kun je van zulke kinderen verwachten dat zij later zorgen voor innovatieve oplossingen om hun geboorteland te helpen of überhaupt te kunnen zorgen voor enige verbetering? Dat irriteert én intrigeert me. Ze hebben namelijk onze hulp nodig. Hulp in de vorm van educatie en om gezond eten te leren verbouwen, en om te kunnen communiceren en te rekenen.

Maar ook hulp in praktische (basis) dingen zoals water op school hebben en iets te eten. Hiervoor is simpelweg geld nodig. Geld voor onze projecten, om te helpen de toekomst van deze kinderen te veranderen. Ook al is het maar een klein beetje. Stapje voor stapje.

Als marketing gedreven techneut probeer ik als algemeen lid van het bestuur mijn steentje bij te dragen de Learn! Foundation. Niet in het bedenken van oplossingen voor de problemen in Kenia - daar komt de lokale community zelf wel mee -, maar in verbinding. Verbinding tussen mensen die, net als ik, de situatie voor deze kinderen willen verbeteren. Verbinding middels moderne communicatietechnieken, zodat we een zo groot mogelijk publiek kunnen bereiken met onze doelen. Techniek en marketing is mijn expertise en met die kennis probeer ik zoveel mogelijk waarde toe te voegen.

Want in de huidige tijd met zoveel communicatiemiddelen en kanalen valt ‘echt' verbinden met elkaar nog niet mee.