Studiebeurs voor Linet

We ontvingen op ons kantoor in Kilifi Linet Zawadi, een 16-jarig (wees)meisje. ZIj kwam smeken om hulp omdat ze sinds april 2023 niet meer naar de middelbare school kon door gebrek aan schoolgeld en geen geld heeft voor de vereiste school-benodigdheden.

Linet, die samen met haar grootmoeder kwam, moest in april 2023 stoppen met school vanwege geldgebrek. Ondanks haar vastberadenheid om haar opleiding voort te zetten, lukte het haar niet om in 2023 weer naar school te gaan. In januari 2024 deed ze een aanvraag voor Bura Girls, een nationale meisjesschool in de kustregio van Kenia. Ze moest zich vóór 15 januari 2024 bij de school melden, maar vier maanden later is ze nog steeds thuis.

Linet en haar grootmoeder besloten 48 kilometer naar de stad Kilifi te lopen (!) om hulp te zoeken. Wat een doorzettingsvermogen. Een jonge boda-boda (motor-taxi), die normaal gesproken in de buurt van ons kantoor parkeert, ontmoette haar huilend. Toen hij haar verhaal hoorde, zei hij: "Ik ken een kantoor waar ik vaak wacht op mijn klanten. Ik zie daar altijd studenten in en uit lopen. Ik kan jullie daarheen brengen en misschien kunnen jullie hulp krijgen." Zo kwamen Linet en haar grootmoeder bij ons kantoor. Ze waren moe en hongerig, dus we hebben eerst maar even een maaltijd voor ze gekocht.

Naar kostschool gaan is duur vanwege de bijkomende kosten voor diverse benodigdheden (beddengoed, matras, klamboe, school-uniformen, truien, ondergoed, maandverband, koffer, schoenen, boeken, emmer en waskom, toiletartikelen, printpapier, hockeystick, enz.) Dit is eenmalig, maar tijdens andere trimesters kan ze aanvullende spullen nodig hebben of moeten zaken worden vervangen.

Linet heeft 85.544 KES (ca. € 600) nodig om naar kostschool te gaan. Daarmee zijn alle kosten voor het eerste jaar gedekt. Andere jaren zijn de jaarlijkse kosten ca. 60.000 KES

De lessen op Bura Girls Highschool beginnen op maandag 3 juni 2024 en Linet gaat er met jouw hulp zeker weten naar toe. Doneer dus ook om meisjes zoals Linet aan een studiebeurs te helpen. Want met een beurs kunnen we het leven van een arm meisje en dat van haar familie en haar community voor altijd veranderen.